تغییر مهمترین خواص کیفی خرمای استعمران تحت تاثیر دما و رطوبت

نویسندگانرهنما، خوش‌تقاضا، قبادیان و موحد سپهوند
نشریهمجله پژوهش های مکانیک ماشین های کشاورزی
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۱۳۹۲
رتبه نشریهISI
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران

چکیده مقاله

عدم یکنواختی رطوبت خرما هنگام برداشت، عدم فرآوری مناسب، آفت زدگی و فساد محصول در طول دوره انبار داری، سبب مشکلاتی در صادرات این محصول شده است. به کارگیری خشک کن و اعمال تیمارهای حرارتی، مناسب ترین روش برای یکنواختی رطوبت و ضدعفونی آن است. هدف از این پژوهش، حفظ خواص کیفی خرما در طی انبارمانی است که با استفاده خشک کن خورشیدی مجهز به سیستم جاذب رطوبت انجام می شود. در این پژوهش رطوبت خرمای استعمران در چهار سطح دمایی ۴۰، ۵۰، ۶۰ و oC۷۰ به سه سطح رطوبت تعادلی ۱۴، ۱۶ و ۱۸% بر پایه خشک رسید و تاثیر این تیمارها بر خواص کیفی خرما (pH، درصد جدا شدن پوست، قند کل و درصد مواد جامد محلول) در طول سه ماه انبارمانی بررسی شد. با مقایسه مقادیر به دست آمده با تیمار شاهد و میوه تازه، افزایش رطوبت محصول سبب کاهش pH می شود. تیمار اعمالی دما و رطوبت سبب شده است که درصد مواد جامد محلول (نسبت به شاهد) افزایش پیدا نکند. تیمارهای اعمالی روی مقدار قند کل و تیمارهای دما و رطوبت روی درصد جداشدن پوست از میوه تاثیر معنی داری در سطح ۱% نداشته است.

لینک ثابت مقاله

متن کامل مقاله