نویسندگان | مجید رهنما، محمد هادی خوش تقاضا، برات قبادیان |
---|---|
نشریه | علوم و صنایع غذایی ایران |
شماره صفحات | ۱۹-۳۰ |
شماره مجلد | ۲۸ |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۰ |
رتبه نشریه | ISI |
نوع نشریه | چاپی |
کشور محل چاپ | ایران |
چکیده مقاله
چکیده
منحنی رطوبت تعادلی همدمای جذب و دفع خرمای استعمران، در چهار دمای 60 ،50 ،40 ، و 70 درجه سلسیوس به وسیله محلولهای
0 استخراج و رسم گردید. برای دماهای 40 و 50 درجه سلسیوس، با افزایش دما، در فعالیت / 0 تا 85 / نمکهای اشباع با فعالیت آبی بین 05
0، با افزایش دما رطوبت تعادلی، افزایش یافت و پدیده عبور / 0، رطوبت تعادلی کاهش یافت و برای فعالیت آبی بیشتر از 3 / آبی کمتر از 3
0/ مشاهده گردید که میتوان آن را به حل شدن قندها نسبت داد. برای دماهای 60 و 70 درجه سلسیوس این حالت در فعالیت آبی 05
هاسلی اصلاح شده، چانگ- پیفوست اصلاح شده، اسمیت اصلاح شده، اوسوین اصلاح شده و ،GAB مشاهده گردید. معادلههای مدل
بهترین برازش را GAB هندرسون اصلاح شده برای هر دو حالت جذبی و دفعی جهت برازش دادهها استفاده شد که در این میان، مدل
محاسبه گردید. نتایج تحقیق نشان داد که GAB برای هر دو حالت جذب و دفع با استفاده از مدل Mm داشت. میزان رطوبت تک لایه
با افزایش دما کاهش پیدا کرد. گرمای خالص جذب و دفع نیز با استفاده از رابطه کلازیوس کلاپیرون محاسبه گردید. نتایج (Mm)
محاسبات نشان داد که این گرما با افزایش فعالیت آبی کاهش یافته و مقدار این گرما برای حالت جذبی بیشتر از حالت دفعی است.