طرح درس

به نام خدا

طرح درس:  بیوشیمی عمومی

مقطع تدریس:  کارشناسی           تعداد واحد:      3 واحد   نظری                      دروس پیش نیاز: شیمی آلی

هدف کلی درس:      

موضوع

تاریخ

جلسه آموزشی

مقدمه، آب، اسید و بازها

هفته اول

بافرها و کربوهیدرات ها

هفته دوم

ادامه کربوهیدرات ها

هفته سوم

لیپیدها

هفته چهارم

اسیدهای آمینه و پروتئین ها

هفته پنجم

آنزیم ها

هفته ششم

اسیدهای نوکلئیک

هفته هفتم

ویتامین ها

هفته هشتم

بیوانرژتیک و انتقال الکترون

هفته نهم

متابولیسم کربوهیدرات ها

هفته دهم

ادامه متابولیسم کربوهیدرات ها

هفته یازدهم

متابولیسم لیپیدها

هفته دوازدهم

متابولیسم پروتئین ها

هفته سیزدهم

متابولیسم اسیدهای نوکلئیک

هفته چهاردهم

کنترل و تنظیم متابولیسم

هفته پانزدهم

رفع اشکال

هفته شانزدهم

سنجش و ارزیابی دانشجو

شیوه

نمره

روش

تشریحی

9-10

آزمون میان ترم

تستی

10-11

آزمون پایان ترم

منابع:

بیوشیمی کشاورزی،  محمد صفری، انتشارات دانشگاه تهران، 1385.

Nelson, D.L. Lehninger, A. L. Cox, M.M and Freeman, W.H. 2008. Lehninger Principles of biochemistry. New York. Wiley.

طرح درس:  پرورش مرغ مادر و اجداد

مقطع تدریس:  کارشناسی    تعداد واحد:      1 واحد   نظری       دروس پیش نیاز: پرورش طیور

هدف کلی درس:      

موضوع

تاریخ

جلسه آموزشی

اهمیت مرغ مادر و اجداد و معرفی سویه های تجاری

هفته اول

نحوه طراحی مزرعه مرغ مادر و مدیریت سالن ها

هفته دوم

آماده سازی سالن ها و ضد عفونی

هفته سوم

پرورش نیمچه، نوک چینی، تعیین جنسیت

هفته چهارم

اهمیت یکنواختی گله و محاسبه آن

هفته پنجم

مدیریت نور سالن ها

هفته ششم

مدیریت خروس ها، نسبت مرغ و خروس و نحوه اختلاط آنها

هفته هفتم

انواع دانخوری ها و مدیریت آنها

هفته هشتم

مدیریت و تغذیه خروس ها

هفته نهم

مدیریت لانه های تخم گذاری و جمع آوری تخم مرغ ها

هفته دهم

کیفیت تخم مرغ و خصوصیات تخم مرغ قابل جوجه کشی

هفته یازدهم

عوامل موثر بر باروری، جوجه دراوری و محاسبه آنها

هفته دوازدهم

مدیریت دوران رشد و محدویت خوراک

هفته سیزدهم

نیاز و ترکیب جیره خروس ها و مرغ ها در دوره رشد و تولید

هفته چهاردهم

محاسبه سود آوری واحدهای مرغ مادر

هفته پانزدهم

 و راههای انتقال آنهاMG, MS بهداشت و بیمارهای

هفته شانزدهم

سنجش و ارزیابی دانشجو

شیوه

نمره

روش

-

-

آزمون میان ترم

تشریحی

20

آزمون پایان ترم

منابع:

زاغری، مجتبی. 1388. پرورش مرغ مادر گوشتی. انتشارات لاهیجی.

طرح درس:  جوجه کشی

مقطع تدریس:  کارشناسی           تعداد واحد:      1 واحد   نظری                      دروس پیش نیاز: پرورش طیور

هدف کلی درس:      

موضوع

تاریخ

جلسه آموزشی

مقدمه و محل و ساختمان جوجه کشی

هفته اول

انواع ماشین های جوجه کشی

هفته دوم

تامین حرارت، رطوبت و تهویه

هفته سوم

درجه بندی و نگهداری تخم مرغ ها

هفته چهارم

ضد عفونی و نگهداری تخم مرغ ها

هفته پنجم

عوامل تغذیه ای، ژنتیکی و مدیریتی در جوجه کشی

هفته ششم

بررسی علل جوجه های غیرطبیعی

هفته هفتم

عفونت های میکروبی تخم مرغ ها

هفته هشتم

کنترل کیفی جوجه ها

هفته نهم

تاثیر دما و رطوبت بر کیفیت و طول جوجه کشی

هفته دهم

روند رشد جنین در طول دوره جوجه کشی

هفته یازدهم

عدم توانایی خروج بعضی جوجه ها از تخم مرغ

هفته دوازدهم

مقایسه جوجه کشی پرنده گان مختلف

هفته سیزدهم

خصوصیات جوجه های درجه یک

هفته چهاردهم

مدیریت ضایعات کارخانه جوجه کشی

هفته پانزدهم

محاسبه سود اقتصادی واحدهای جوجه کشی

هفته شانزدهم

سنجش و ارزیابی دانشجو

شیوه

نمره

روش

-

-

آزمون میان ترم

تشریحی

20

آزمون پایان ترم

منابع:

پوررضا، ج. و کریمی، ا. 1390. جوجه کشی. انتشارات سازمان کوثر.

 

طرح درس:  پرورش بلدرچین

مقطع تدریس:  کارشناسی           تعداد واحد:      1 واحد   نظری                      دروس پیش نیاز: پرورش طیور

هدف کلی درس:      

موضوع

تاریخ

جلسه آموزشی

مقدمه وتاریخچه در جهان و ایران

هفته اول

اهمیت پرورش بلدرچین نسبت به دیگر پرنده گان

هفته دوم

خصوصیات ویژه بلدرچین

هفته سوم

نژادهای بلدرچین

هفته چهارم

شرایط اقلیمی مناسب بلدرچین و سالن بلدرچین

هفته پنجم

خصوصیات فیژیولوژیکی

هفته ششم

رفتارشناسی بلدرچین

هفته هفتم

تجهیزات مورد نیاز بلدرچین

هفته هشتم

تعیین جنسیت و نسبت نر و ماده

هفته نهم

خصوصیات تولید مثلی بلدرچین

هفته دهم

پرورش بلدرچین با هدف تولید گوشت

هفته یازدهم

پرورش بلدرچین با هدف تولید تخم بلدرچین خوراکی

هفته دوازدهم

پرورش بلدرچین مولد و تولید جوجه یکروزه

هفته سیزدهم

خصوصیات جیره و تنظیم جیره بلدرچین

هفته چهاردهم

خصوصیات جوجه کشی بلدرچین

هفته پانزدهم

محاسبه سود اقتصادی واحدهای تولیدی بلدرچین

هفته شانزدهم

سنجش و ارزیابی دانشجو

شیوه

نمره

روش

-

-

آزمون میان ترم

تشریحی

20

آزمون پایان ترم

منابع:

آروین محروقی، ا. 1388. پرورش عملی بلدرچین. انتشارات سروا.

شکوهمند، م. 1387. پرورش بلدرچین. انتشارات نوربخش.

طرح درس:  افزودنی ها و عوامل ضد مغذی خوراک

مقطع تدریس:  ارشد             تعداد واحد:      2 واحد   نظری                      دروس پیش نیاز: -

هدف کلی درس:      

موضوع

تاریخ

جلسه آموزشی

مقدمه و تفاوت مکمل ها و افزودنی ها

هفته اول

ضرورت استفاده از افزودنی ها و اهمیت آنها

هفته دوم

انواع نگهدارنده های خوراک

هفته سوم

انتی اکسیدان ها

هفته چهارم

انواع مایکوتوکسین ها در مواد خوراکی و روش های مقابله با آنها

هفته پنجم

توکسین بایندرها

هفته ششم

رنگدانه ها

هفته هفتم

پلت چسبان ها

هفته هشتم

آنتی بیوتیک ها

هفته نهم

اسیدهای آلی و بافرها

هفته دهم

پرو و پری بیوتیک ها و مخمرها

هفته یازدهم

آنزیم ها و مواد ضد تغذیه ای (فیتات و ....)

هفته دوازدهم

اسانس و عصاره های گیاهی

هفته سیزدهم

بازدارنده های آنزیمی

هفته چهاردهم

گوسیپول، گلوکوزیولات ها ، اروسیک اسید، ...

هفته پانزدهم

جنبه های زیست محیطی استفاده از افزودنی ها

هفته شانزدهم

سنجش و ارزیابی دانشجو

شیوه

نمره

روش

-

-

آزمون میان ترم

تشریحی

20

آزمون پایان ترم

منابع:

شریعتمداری، ف. و محیطی اصل، م. 1387. افزودنی هادی خواک دام، طیور و آبزیان. انتشارات دانشگاه تربیت مدرس.

Haresign, W. 1986. Anti-nutritive factors in animal feedstuff .recent advance in animal nutrition. Elsevier.

طرح درس: ویتامین ها و مواد معدنی در تغذیه طیور

مقطع تدریس:  ارشد           تعداد واحد:      3 واحد   نظری                      دروس پیش نیاز: -

هدف کلی درس:      

موضوع

تاریخ

جلسه آموزشی

مقدمه و اهمیت ویتامین ها و مواد معدنی

هفته اول

زیست فراهمی مواد معدنی و ارزش بیولوژیکی

هفته دوم

تعیین نیازها و چگونگی محاسبه آنها

هفته سوم

آنیون ها و کاتیون ها

هفته چهارم

مواد معدنی ماکرو: کلسیم

هفته پنجم

فسفر و منیزیم

هفته ششم

پتاسیم، سدیم و کلر

هفته هفتم

مواد معدنی میکرو: منگنز، روی

هفته هشتم

آهن، مس، سلنیوم

هفته نهم

 کروم، کبالت

هفته دهم

ساختمان شیمیایی و اشکال مختلف ویتامین ها

هفته یازدهم

مکمل های ویتامینه و روش ساخت آنها

هفته دوازدهم

ارزش بیولوژیکی و حفظ کیفیت ویتامین ها

هفته سیزدهم

ویتامین های محلول در چربی، ویتامین آ، ئی، دی

هفته چهاردهم

ویتامین های محلول در آب گروه بی و ..

هفته پانزدهم

ادامه ویتامین های محلول در آب

هفته شانزدهم

سنجش و ارزیابی دانشجو

شیوه

نمره

روش

-

-

آزمون میان ترم

تشریحی

20

آزمون پایان ترم

منابع:

Lesson, S. and summers, J. 2005. Commercial Poultry Nutrition. 3Edition. University Books. Canada.

McDowell, L.R. 2033. Minerals in animal and human nutrition. Elsevier Health Sciences. UK.