طرح درس
به نام خدا
طرح درس: بیوشیمی عمومی
مقطع تدریس: کارشناسی تعداد واحد: 3 واحد نظری دروس پیش نیاز: شیمی آلی
هدف کلی درس:
موضوع |
تاریخ |
جلسه آموزشی |
مقدمه، آب، اسید و بازها |
|
هفته اول |
بافرها و کربوهیدرات ها |
|
هفته دوم |
ادامه کربوهیدرات ها |
|
هفته سوم |
لیپیدها |
|
هفته چهارم |
اسیدهای آمینه و پروتئین ها |
|
هفته پنجم |
آنزیم ها |
|
هفته ششم |
اسیدهای نوکلئیک |
|
هفته هفتم |
ویتامین ها |
|
هفته هشتم |
بیوانرژتیک و انتقال الکترون |
|
هفته نهم |
متابولیسم کربوهیدرات ها |
|
هفته دهم |
ادامه متابولیسم کربوهیدرات ها |
|
هفته یازدهم |
متابولیسم لیپیدها |
|
هفته دوازدهم |
متابولیسم پروتئین ها |
|
هفته سیزدهم |
متابولیسم اسیدهای نوکلئیک |
|
هفته چهاردهم |
کنترل و تنظیم متابولیسم |
|
هفته پانزدهم |
رفع اشکال |
|
هفته شانزدهم |
سنجش و ارزیابی دانشجو
شیوه |
نمره |
روش |
تشریحی |
9-10 |
آزمون میان ترم |
تستی |
10-11 |
آزمون پایان ترم |
منابع:
بیوشیمی کشاورزی، محمد صفری، انتشارات دانشگاه تهران، 1385.
Nelson, D.L. Lehninger, A. L. Cox, M.M and Freeman, W.H. 2008. Lehninger Principles of biochemistry. New York. Wiley.
طرح درس: پرورش مرغ مادر و اجداد
مقطع تدریس: کارشناسی تعداد واحد: 1 واحد نظری دروس پیش نیاز: پرورش طیور
هدف کلی درس:
موضوع |
تاریخ |
جلسه آموزشی |
اهمیت مرغ مادر و اجداد و معرفی سویه های تجاری |
|
هفته اول |
نحوه طراحی مزرعه مرغ مادر و مدیریت سالن ها |
|
هفته دوم |
آماده سازی سالن ها و ضد عفونی |
|
هفته سوم |
پرورش نیمچه، نوک چینی، تعیین جنسیت |
|
هفته چهارم |
اهمیت یکنواختی گله و محاسبه آن |
|
هفته پنجم |
مدیریت نور سالن ها |
|
هفته ششم |
مدیریت خروس ها، نسبت مرغ و خروس و نحوه اختلاط آنها |
|
هفته هفتم |
انواع دانخوری ها و مدیریت آنها |
|
هفته هشتم |
مدیریت و تغذیه خروس ها |
|
هفته نهم |
مدیریت لانه های تخم گذاری و جمع آوری تخم مرغ ها |
|
هفته دهم |
کیفیت تخم مرغ و خصوصیات تخم مرغ قابل جوجه کشی |
|
هفته یازدهم |
عوامل موثر بر باروری، جوجه دراوری و محاسبه آنها |
|
هفته دوازدهم |
مدیریت دوران رشد و محدویت خوراک |
|
هفته سیزدهم |
نیاز و ترکیب جیره خروس ها و مرغ ها در دوره رشد و تولید |
|
هفته چهاردهم |
محاسبه سود آوری واحدهای مرغ مادر |
|
هفته پانزدهم |
و راههای انتقال آنهاMG, MS بهداشت و بیمارهای |
|
هفته شانزدهم |
سنجش و ارزیابی دانشجو
شیوه |
نمره |
روش |
- |
- |
آزمون میان ترم |
تشریحی |
20 |
آزمون پایان ترم |
منابع:
زاغری، مجتبی. 1388. پرورش مرغ مادر گوشتی. انتشارات لاهیجی.
طرح درس: جوجه کشی
مقطع تدریس: کارشناسی تعداد واحد: 1 واحد نظری دروس پیش نیاز: پرورش طیور
هدف کلی درس:
موضوع |
تاریخ |
جلسه آموزشی |
مقدمه و محل و ساختمان جوجه کشی |
|
هفته اول |
انواع ماشین های جوجه کشی |
|
هفته دوم |
تامین حرارت، رطوبت و تهویه |
|
هفته سوم |
درجه بندی و نگهداری تخم مرغ ها |
|
هفته چهارم |
ضد عفونی و نگهداری تخم مرغ ها |
|
هفته پنجم |
عوامل تغذیه ای، ژنتیکی و مدیریتی در جوجه کشی |
|
هفته ششم |
بررسی علل جوجه های غیرطبیعی |
|
هفته هفتم |
عفونت های میکروبی تخم مرغ ها |
|
هفته هشتم |
کنترل کیفی جوجه ها |
|
هفته نهم |
تاثیر دما و رطوبت بر کیفیت و طول جوجه کشی |
|
هفته دهم |
روند رشد جنین در طول دوره جوجه کشی |
|
هفته یازدهم |
عدم توانایی خروج بعضی جوجه ها از تخم مرغ |
|
هفته دوازدهم |
مقایسه جوجه کشی پرنده گان مختلف |
|
هفته سیزدهم |
خصوصیات جوجه های درجه یک |
|
هفته چهاردهم |
مدیریت ضایعات کارخانه جوجه کشی |
|
هفته پانزدهم |
محاسبه سود اقتصادی واحدهای جوجه کشی |
|
هفته شانزدهم |
سنجش و ارزیابی دانشجو
شیوه |
نمره |
روش |
- |
- |
آزمون میان ترم |
تشریحی |
20 |
آزمون پایان ترم |
منابع:
پوررضا، ج. و کریمی، ا. 1390. جوجه کشی. انتشارات سازمان کوثر.
طرح درس: پرورش بلدرچین
مقطع تدریس: کارشناسی تعداد واحد: 1 واحد نظری دروس پیش نیاز: پرورش طیور
هدف کلی درس:
موضوع |
تاریخ |
جلسه آموزشی |
مقدمه وتاریخچه در جهان و ایران |
|
هفته اول |
اهمیت پرورش بلدرچین نسبت به دیگر پرنده گان |
|
هفته دوم |
خصوصیات ویژه بلدرچین |
|
هفته سوم |
نژادهای بلدرچین |
|
هفته چهارم |
شرایط اقلیمی مناسب بلدرچین و سالن بلدرچین |
|
هفته پنجم |
خصوصیات فیژیولوژیکی |
|
هفته ششم |
رفتارشناسی بلدرچین |
|
هفته هفتم |
تجهیزات مورد نیاز بلدرچین |
|
هفته هشتم |
تعیین جنسیت و نسبت نر و ماده |
|
هفته نهم |
خصوصیات تولید مثلی بلدرچین |
|
هفته دهم |
پرورش بلدرچین با هدف تولید گوشت |
|
هفته یازدهم |
پرورش بلدرچین با هدف تولید تخم بلدرچین خوراکی |
|
هفته دوازدهم |
پرورش بلدرچین مولد و تولید جوجه یکروزه |
|
هفته سیزدهم |
خصوصیات جیره و تنظیم جیره بلدرچین |
|
هفته چهاردهم |
خصوصیات جوجه کشی بلدرچین |
|
هفته پانزدهم |
محاسبه سود اقتصادی واحدهای تولیدی بلدرچین |
|
هفته شانزدهم |
سنجش و ارزیابی دانشجو
شیوه |
نمره |
روش |
- |
- |
آزمون میان ترم |
تشریحی |
20 |
آزمون پایان ترم |
منابع:
آروین محروقی، ا. 1388. پرورش عملی بلدرچین. انتشارات سروا.
شکوهمند، م. 1387. پرورش بلدرچین. انتشارات نوربخش.
طرح درس: افزودنی ها و عوامل ضد مغذی خوراک
مقطع تدریس: ارشد تعداد واحد: 2 واحد نظری دروس پیش نیاز: -
هدف کلی درس:
موضوع |
تاریخ |
جلسه آموزشی |
مقدمه و تفاوت مکمل ها و افزودنی ها |
|
هفته اول |
ضرورت استفاده از افزودنی ها و اهمیت آنها |
|
هفته دوم |
انواع نگهدارنده های خوراک |
|
هفته سوم |
انتی اکسیدان ها |
|
هفته چهارم |
انواع مایکوتوکسین ها در مواد خوراکی و روش های مقابله با آنها |
|
هفته پنجم |
توکسین بایندرها |
|
هفته ششم |
رنگدانه ها |
|
هفته هفتم |
پلت چسبان ها |
|
هفته هشتم |
آنتی بیوتیک ها |
|
هفته نهم |
اسیدهای آلی و بافرها |
|
هفته دهم |
پرو و پری بیوتیک ها و مخمرها |
|
هفته یازدهم |
آنزیم ها و مواد ضد تغذیه ای (فیتات و ....) |
|
هفته دوازدهم |
اسانس و عصاره های گیاهی |
|
هفته سیزدهم |
بازدارنده های آنزیمی |
|
هفته چهاردهم |
گوسیپول، گلوکوزیولات ها ، اروسیک اسید، ... |
|
هفته پانزدهم |
جنبه های زیست محیطی استفاده از افزودنی ها |
|
هفته شانزدهم |
سنجش و ارزیابی دانشجو
شیوه |
نمره |
روش |
- |
- |
آزمون میان ترم |
تشریحی |
20 |
آزمون پایان ترم |
منابع:
شریعتمداری، ف. و محیطی اصل، م. 1387. افزودنی هادی خواک دام، طیور و آبزیان. انتشارات دانشگاه تربیت مدرس.
Haresign, W. 1986. Anti-nutritive factors in animal feedstuff .recent advance in animal nutrition. Elsevier.
طرح درس: ویتامین ها و مواد معدنی در تغذیه طیور
مقطع تدریس: ارشد تعداد واحد: 3 واحد نظری دروس پیش نیاز: -
هدف کلی درس:
موضوع |
تاریخ |
جلسه آموزشی |
مقدمه و اهمیت ویتامین ها و مواد معدنی |
|
هفته اول |
زیست فراهمی مواد معدنی و ارزش بیولوژیکی |
|
هفته دوم |
تعیین نیازها و چگونگی محاسبه آنها |
|
هفته سوم |
آنیون ها و کاتیون ها |
|
هفته چهارم |
مواد معدنی ماکرو: کلسیم |
|
هفته پنجم |
فسفر و منیزیم |
|
هفته ششم |
پتاسیم، سدیم و کلر |
|
هفته هفتم |
مواد معدنی میکرو: منگنز، روی |
|
هفته هشتم |
آهن، مس، سلنیوم |
|
هفته نهم |
کروم، کبالت |
|
هفته دهم |
ساختمان شیمیایی و اشکال مختلف ویتامین ها |
|
هفته یازدهم |
مکمل های ویتامینه و روش ساخت آنها |
|
هفته دوازدهم |
ارزش بیولوژیکی و حفظ کیفیت ویتامین ها |
|
هفته سیزدهم |
ویتامین های محلول در چربی، ویتامین آ، ئی، دی |
|
هفته چهاردهم |
ویتامین های محلول در آب گروه بی و .. |
|
هفته پانزدهم |
ادامه ویتامین های محلول در آب |
|
هفته شانزدهم |
سنجش و ارزیابی دانشجو
شیوه |
نمره |
روش |
- |
- |
آزمون میان ترم |
تشریحی |
20 |
آزمون پایان ترم |
منابع:
Lesson, S. and summers, J. 2005. Commercial Poultry Nutrition. 3Edition. University Books. Canada.
McDowell, L.R. 2033. Minerals in animal and human nutrition. Elsevier Health Sciences. UK.